Skip to content

Tineretului Battlegrounds

Sportul stă la baza a zeci de ani de interacţiune umană şi la căderea mai multor ziduri sociale. Spaţiul verde a ajuns şi el mai mult un lux, decât o facilitate – în oraşele mari ale lumii. Vă întrebaţi poate care-i legătura între cele două?
Într-un oraş ca Bucureşti, regăsim o oază bună de verde într-un loc cu un nume aproape predestinat – parcul Tineretului. Acolo, instituţiile publice au decis revitalizarea condiţiilor de practicare a sportului, îndeosebi câteva terenuri, care până în urmă cu câţiva ani erau cunoscute drept “la palat”.
Odată cu această oportunitate am descoperit şi iniţiativa unor pasionaţi de baschet, care, inspiraţi de cresterea extraordinar de mare a popularităţii competiţiilor 3 la 3 (devenită recent disciplină sportivă olimpică) şi-au propus să aducă o identitatie proprie şi unică, unora dintre cele mai cunoscute terenuri de baschet ale Bucureştiului. Aşa a luat naştere Tineretului Battlegrounds.

Unul dintre co-fondatorii acestui proiect, Vlad Racolţa, ne-a spus următoarele: “În urmă cu mulţi ani, în frageda-mi pruncie, am avut oportunitatea să vizitez adevăratul Mecca al baschetului de stradă, anume, Rucker Park din Harlem, New York. A fost o experienţă incredibilă, dar mai mult decât sportul, am fost impresionat de comunitatea strânsă în jurul acestei activităţi. Imediat mi-am dat seama că este ceva ce, mai tarziu, în viaţă, mi-aş dori să văd şi în România. Am crescut într-o familie de sportivi, am prins foarte devreme pasiunea pentru estetic, pentru design, pentru sneakers, iar acum vreau să fac parte din valul de oameni care popularizează şi promovează această cultură în România.”

Proiectul Tineretului Battlegrounds îşi propune să dezvolte o legătură între sport, cultura urbană şi tehnologie – aşa cum nu am mai avut parte până acum în ţara noastră. Parcul este un loc liber, deschis oricărui vizitator: familii, tineri, bătrâni, fete, băieţi, şamd. Nu de puţine ori am avut parte de meciuri intense de baschet 3 la 3 pe un teren, în timp ce pe un altul, un tată îşi petrecea timpul învăţându-şi puştanul despre sportul cu mingea la coş.

Celălalt co-fondator al proiectului, Radu Belean, este de părere că importanţa sportului de masă, dar şi spiritul de a face parte dintr-o echipă, dintr-o familie, camaraderie, sunt toate aspecte vitale în dezvoltarea tinerilor şi în mod direct a societăţii în care trăim. “Sunt originar din Constanţa, şi cu toate că în acest moment locuiesc în Bucuresti, pot să spun că m-am bucurat întotdeauna de spiritul baschetului, atât acasă cât şi aici. Odată cu evoluţia baschetului 3 la 3 am observat transformarea unei activităţi de recreere fizică în ceva absolut aparte. Am trăit alături de prietenii mei momente extraordinar de intense, atât pe teren cât şi în afara lui, bucurii incredibile şi suferinţe memorabile – care m-au format şi mă formează ca om, ca individ, ca profesionist. Dacă putem adăuga ceva la această familie/comunitate formată, la revitalizarea obiceiurilor sportive, a fundamentelor din spatele traiului sănătos şi a competiţiei fair-play, atunci cu siguranţă acesta este scopul nostru cu Tineretului Battlegrounds”.

În jurul acestor elemente importante, vor fi dezvoltate şi platforme digitale care să ajute la conturarea şi consolidarea acestei comunităţi, de care Bucureştiul are mare nevoie.
Vă recomandăm să urmăriţi evoluţia acestui proiect – şi pe cât mai mult posibil – să vă bucuraţi de sport, baschet, chiar în inima Bucureştiului, la Tineretului Battlegrounds.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go to top

We use cookies 🍪 to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are OK with our privacy terms. OK DATA PROTECTION